3 bästa forumen för diskussioner om aktiehandeln

Det är inte alla som talar öppet om pengar, och som följd kan det som nybörjare vara svårt att hitta någon att diskutera med. Ett forum är därför en fantastisk lösning, oavsett om du själv vill vara med och diskutera eller hellre ser på när andra gör det. Vi har därför samlat tre av de bästa diskussionsforumen för aktiehandel.

Placera forum

Placera är en digital tidning som ges ut till ett dotterbolag till Avanza. I samband med tidningen finns även ett diskussionsforum som används flitigt av diskussionssugna aktieintresserade. 

Utöver själva forumet finns även mycket tips och råd från tidningens experter, både skriftligt och i form av en podd. Tidningen och forumet är fristående från Avanza, i och med ett Placera drivs av annonsintäkter.

Enligt Kia-index är Placera Sveriges näst mest välbesökta ekonomisida, med 270 000 unika besökare per vecka.

Börssnack

Dagens Industri har ett forum även de, som har namnet Börssnack. På sidan skapar du en användare som är helst fristående från de egna finanserna.

Diskussionerna är lätta att särskilja med olika taggar och statistik. Det finns dessutom statistik som uppdateras i realtid rörande börsen, valutor och nyheter. Det finns dessutom en överskådlig ”börstermometer”, som visar hur många aktier som stigit, och hur många som fallit under dagen.

Shareville

Forumet Shareville är ett internt forum för Nordnets kunder. För att kunna använda forumet måste du ha någon form av depå hos Nordnet, men det är annars helt gratis att använda.

Shareville är som en blandning mellan ett diskussionsforum och ett socialt medium. Det går till exempel att följa investerare du ser upp till, se hur mycket dennas tillgångar vuxit under dagen samt skicka privatmeddelanden.

Samtidigt finns det möjlighet för alla att skapa diskussionstrådar på hemsidan. Baserat på hur bra din portfolio är får du en rank på hemsidan. Rankingen visar inte hur mycket pengar som är investerade, utan enbart dess utveckling och vad du investerat i.